Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
10
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Bas Heerink
Dossier: Supply Chain
Soort:

Unilever beste supply chain van Europa

Voor het tweede jaar op rij is levensmiddelenconcern Unilever uitgeroepen tot bedrijf met het beste supply chain management van Europa. De top drie wordt gecompleteerd door respectievelijk Inditex en H&M.

Unilever heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten op het gebied van supply chain management. Het levensmiddelenconcern is doorgegaan met onder meer het verbeteren van haar financiële prestaties. Uit het rapport van onderzoeksbureau Gartner komt naar voren dat Unilever de koppositie te danken heeft aan haar goede supply chain en leiderschap de afgelopen twee jaar. Het onderzoeksbureau stelde de supply chain top-25 voor Europese bedrijven samen op basis van financiële gegevens en een enquête onder vakprofessionals.  

Supply chain Unilever
De supply chain van Unilever is van essentieel belang om de producten bij de klanten en de consumenten te krijgen. Het levensmiddelenconcern heeft een breed gamma aan producten, van soep tot zeep en van tandpasta tot pindakaas. Dit leidt tot complexe supply chains, die de inkoopafdeling van het bedrijf voor uitdagingen stellen. Sourcing, planning, productie en uiteindelijke levering van de eindproducten zijn belangrijke onderdelen in de supply chain van het bedrijf.

Internationale ranglijst
Op de wereldwijde ranglijst neemt Unilever de vierde plaats in. Op het gebied van supply chain management moet het hier alleen de reuzen Apple, McDonald’s en Amazon.com voor zich dulden. Apple voert fier de ranglijst aan, maar Unilever ligt maar kort achter de nummers twee en drie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.