Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
04
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Unilever stopt met inkoop palmolie IOI Group

Unilever stopt met inkoop palmolie IOI Group

Unilever stopt met het inkopen van palmolie bij de Maleisische producent IOI Group. Deze producent verloor onlangs zijn certificering van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). De RSPO nam deze maatregel, omdat het bedrijf geen adequate stappen nam om ontbossing en het uitputten van turfgronden uit te bannen.

Unilever ondertekende in 2010 een meerjarige overeenkomst met IOI Group voor de inkoop van 100 procent traceerbare palmolie, schrijft Duurzaam Bedrijfsleven. Met deze maatregel wilde het concern voldoen aan zijn doelstelling om in 2015 100 procent gecertificeerde palmolie in te kopen. Na de sanctie van RSPO heeft Unilever besloten om de overeenkomst te ontbinden. In 2015 kocht Unilever 300.000 ton palmolie en verwacht van zijn leverancier de hoogste standaarden en strikte naleving van de Unilever Sustainable Palm Oil Policy.

Met het Unilever Sustainable Palm Oil Policy neemt het bedrijf zich voor om alleen nog maar palmolie te gebruiken die op een verantwoorde wijze is geproduceerd. Bij de productie van palmolie mag bijvoorbeeld geen ontbossing plaatsvinden en er mogen geen nieuwe plantages op turfgronden worden aangelegd. De schorsing door RSPO is volgens Unilever dan ook in strijd met het beleid.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.