Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
10
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Unilever verhoogt zijn prijzen in Engeland

Unilever verhoogt zijn prijzen in Engeland

Unilever gaat de prijzen van zijn producten in Engeland fors verhogen als gevolg van de hogere kosten voor geïmporteerde grondstoffen. Supermarktketen Tesco dreigde daarop onlangs om de producten van Unilever uit de schappen te halen. Een aantal dagen na het dreigement maakten de twee partijen bekend dat ‘het probleem’ was opgelost.

De prijsverhoging kwam volgens het FD hard aan bij Tesco, omdat het Britse pond fors in waarde is gedaald en de producten van Unilever in dollars en euro’s zijn geprijsd. De waardedaling van het pond volgde op het Britse ‘ja’ in antwoord op het referendum om de EU te verlaten. Sindsdien is het pond 15 procent gedaald ten opzichte van de euro.

SuperValu
Nu.nl stelt dat het geschil met Tesco wel uit de wereld geholpen is, maar dat de Ierse supermarktketen SuperValu nog wel dwars ligt. De Ieren weigeren de prijsstijging van Unilever te accepteren.

Strijd om winstmarges
De conflicten draaien om het behoud van winstmarges. Als supermarktketens bereid zijn om een hogere inkoopprijs te betalen aan Unilever en dat aan de klant doorberekenen, ligt het verkooprisico bij de ketens. Maar als de hogere prijs niet wordt betaald, zakt de winstmarge van Unilever door hogere productiekosten.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.