Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
07
11
Michèle Giebing
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Michèle Giebing
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Vacatures in inkoop en logistiek blijven toenemen

In het tweede kwartaal van dit jaar lag het aantal vacatures voor de vakgebieden Logistiek en Inkoop zo’n 18 procent hoger dan hetzelfde kwartaal in 2010.

Vooral de vacatures in de zakelijke dienstverlening en industrie doen het goed, deze namen respectievelijk met 35 procent en 66 procent toe De enige daling (42 procent) is te zien bij de overheid. Dit alles blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor Inkopers en Logistieke professionals 2e kwartaal 2011’ van Dick Koopman, Directeur Marketing, Competences & Communicatie bij Yacht. Ook blijkt dat de vacatureontwikkeling in het tweede kwartaal achter loopt op het eerste kwartaal.

Stijgende vraag
Koopman geeft aan dat deze cijfers laten zien dat de werkgelegenheid bij de Nederlandse productiebedrijven voor de veertiende opeenvolgende maand is toegenomen. “Opvallend is ook de blijvende toename van het aantal projectmanagers en supply chain managers. Door een toenemende behoefte bij zowel klanten als leveranciers aan transparantie in de gehele supply chain, is er een blijvend stijgende vraag naar deze functies. Naast de vraag naar transparantie in de waardeketen wordt ook steeds meer inzet gevraagd voor het verbeteren van alle processen in de keten. Een ‘lean aanpak’ die niet alleen kijkt naar kostenreductie, maar nog meer naar het verbeteren van de integrale keten en dus het optimaliseren van het rendement van de organisatie en de klantgerichtheid”, zegt Koopman op yacht.nl.

Michèle Giebing
Door Michèle Giebing
Michèle Giebing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.