Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
12
10
Robert van der Meer
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Robert van der Meer
Dossier: Inkoop
Soort:

Vals spel bij inkoop breekt KPN op

Telecomaanbieder KPN heeft een belangrijke overheidsopdracht, de Overheidstelecommunicatie 2010 (OT2010) uit haar handen laten glippen door vals spel.

De KPN-tak die wilde inschrijven op de aanbesteding vroeg in juli aan het eigen netwerkbedrijf om lagere inkooptarieven, om zo de aanbesteding binnen te slepen. Een uur voor het sluiten van de aanbesteding maakte KPN deze tarieven ook bekend aan de concurrentie. Het betrof een opdracht met een totale omzetwaarde van circa 15-20 miljoen euro per jaar. Doordat KPN zo laat de tarieven bekend maakte, konden andere aanbieders hun tarieven niet meer wijzigen. Volgens de OPTA heeft KPN daarmee de concurrentie verstoord en een oneerlijk voordeel behaald.

Handhavingsverzoek
Concurrent Tele2 diende een handhavingsverzoek in bij de OPTA. Hoewel deze het verzoek heeft geweigerd, heeft de overheid alsnog de opdracht bij KPN ingetrokken. De opdracht is uiteindelijk aan Tele2 gegund. KPN heeft een kort geding aangespannen tegen deze gunning. Dit geding dient op 24 december 2010.

Robert van der Meer
Door Robert van der Meer
Robert van der Meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.