Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
02
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Eline Bon
Dossier: Supply Chain
Soort:

Veranderingen in supply chains

De supply chains van veel bedrijven gaan in 2011 veranderen. Dat voorspelt Manhattan Associates, leverancier van supply chain oplossingen. De verandering is het gevolg van diverse ingrijpende marktontwikkelingen. Manhattan Associates signaleert zes trends, die allemaal invloed hebben op de supply chains.

Een van de trends die Manhattan Associates voorspelt, is de voortdurende focus op kostenbesparingen, zo meldt op Logistiek.nl. Dit was al belangrijk en blijft ook in 2011 topprioriteit. Ook het groene denken blijft een punt wat steeds belangrijker wordt. Hierbij is vooral het verlagen van de CO2-uitstoot een aandachtspunt. Ook verschuift sourcing naar een gemixte strategie. Sourcing is een complexe activiteit, wat het gevolg is van onder andere hoge olieprijzen en hogere tarieven van containervervoer. Om deze reden komt ‘ nearshoring’ in beeld.

Verhoging risico’s
De complexiteit van supply chains zal ook stijgen. Dit komt door de wereldwijde spreiding van leveranciers, een kortere productcyclus, het bedienen van meer verdeelde markten en de hogere eisen van de klant. Een andere trend is de verhoging van de supply chains risico’s. Onvoorspelbare economische omstandigheden, de impact van overheidsbezuinigingen en de verhoogde handelsprijzen zijn factoren die meespelen. Tenslotte wijst Manhattan Associates op de verandering van de markten. Om flexibel te kunnen reageren op de veranderde vraag is er behoefte aan up-tot-date gegevens van de supply chains.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.