Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
12
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

Verschillen volwassenheid inkoopapplicaties nemen af

Leveranciers van inkoopapplicaties integreren steeds meer functionaliteit in hun softwarepakketten. Waar in het verleden applicaties zich exclusief richtten op ofwel strategische sourcing ofwel operationele procurement. worden deze onderdelen nu geïntegreerd aangeboden. Ook een module als Project Management behoort steeds vaker standaard tot de functionaliteit van een inkoopapplicatie.

De verschillen in volwassenheid tussen de diverse leveranciers nemen verder af. In een aantal subcategorieën. zoals Supplier Management en Contract Management. zijn echter nog wel significante verschillen te vinden in de volwassenheid van de aangeboden functionaliteit. Dit blijkt uit ‘SRM Research 2008-2009 - Solution Analysis and Business Insights’. de zesde editie van het tweejaarlijkse onderzoek dat Capgemini uitvoert naar de manier waarop organisaties de relaties met hun leveranciers beheren.
 
Inkoop blijft een belangrijk aandachtsgebied voor Europese bedrijven. Met een effectief systeem zouden zij 10 tot 25 procent op de inkoopkosten kunnen besparen. afhankelijk van de complexiteit van de uitgaven en het ontwikkelingsniveau van de huidige inkoopprocessen. Maar inkoop wordt ook steeds vaker een spel van veranderen. Zeker bij de implementatie van een dergelijk systeem spelen emoties. irrationaliteit en intuïtie een hoofdrol ten opzichte van de rationele inrichting.

In het rapport is gekeken naar de volwassenheid van Supplier Relationship Management (SRM)-oplossingen en hun kenmerkende verschillen. Daarnaast wordt in het onderzoek veel aandacht besteed aan de bredere impact van SRM op een organisatie en haar leveranciers. De onderwerpen variëren van de strategische keuzes die voorafgaand aan de implementatie gemaakt moeten worden tot en met de gebruikersvriendelijkheid van de applicatie voor de eindgebruiker.

Bron: Capgemini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.