Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Vertragingen door gezamenlijke inkoop brandweer

De brandweerkorpsen van Oldenzaal. Hengelo. Rijssen. Hellendoorn en Enschede hadden de koppen bij elkaar gestoken om gezamenlijk in te kopen. maar dit is voorlopig uitgelopen op grote frustraties. De doelstelling was om goedkoper inkopen te doen. Voorlopig zijn de kosten even hoog en is er een ernstige vertraging voor de levering van de geplande zes autotankspuiten.

De problemen zijn vooral veroorzaakt. doordat de vijf korpsen verschillende eisen hadden. Een werkgroep heeft een zorgvuldig moeten inventariseren en dat heeft veel tijd gekost. De plannen zijn nu pas klaar en zullen in november in Brussel worden ingediend. Vanaf dan kunnen bedrijven dus pas hun offertes voor deze aanbesteding indienen.

Het was echter de bedoeling dat de nieuwe uitrustingen van de brandweer dit jaar al in gebruik zouden worden genomen. In Oldenzaal zal de hoogwerker nu pas in 2008 arriveren. Van de geplande zes autotankspuiten zijn er overigens nog maar drie over. Het budget van zowel de brandweer van Enschede als Hengelo bleek niet toereikend.

Bron: Tubantia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.