Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
11
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Economie
Soort:

Vertrouwen CPO's in economie keert terug

CPO’s hebben meer vertrouwen hun economische perspectieven dan een maand geleden. Een groeiend aantal van hen zegt van plan te zijn op korte termijn het aantal vaste medewerkers in hun inkoopteams te verhogen.

Resultaten in november van een maandelijks door Procurement Leaders uitgevoerd wereldwijd onderzoek onder een panel van CPO’s laten zien dat steeds meer executives met inkoop in hun portefeuille van plan zijn om in het komende kwartaal het aantal vaste medewerkers te verhogen. Deze maand is dit percentage 31 procent, tegenover 29 procent in oktober en 24 procent in september. Dit wekt de suggestie dat het vertrouwen in de toekomst langzaam terugkeert.

De verwachte toename van vaste krachten gaat ten koste van medewerkers in de flexibele schil. In november geeft 17 procent van de CPO’s aan het aantal flexkrachten terug te willen brengen. Dit was in oktober nog 10 procent. Het hogere vertrouwen in de bedrijfsomstandigheden voor 2013 wordt nog eens onderstreept door de plotselinge afname van CPO’s die verwachten meer tijd kwijt te zijn aan risicomanagement.  Dit percentage liep in november terug van 75 procent naar 52 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.