Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
04
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Inkoop
Soort:

VGZ wil 'good practices' verspreiden

Zorgverzekeraar VGZ wil via zijn zorginkoop voor 2018 geslaagde voorbeelden van zorgvernieuwing verspreiden. Deze voorbeelden zijn tot stand gekomen in een samenwerking met verschillende ziekenhuizen en een ggz-instelling, genaamd Zinnige Zorg-alliantie. Dit liet de verzekeraar weten bij de start van het inkoopseizoen, meldt Medischcontact.nl.

VGZ werkt in Zinnige Zorg-alliantie samen met negen ziekenhuizen en één ggz-instelling. De deelnemers werken daarin samen en zoeken naar voorbeelden hoe de zorg kan worden verbeterd. Ook heeft VGZ het Zinnige Zorg Loket geopend. Hierin kunnen zorgaanbieders zelf voorbeelden aandragen van zorgverbetering. Dit heeft al zo’n veertig ‘good practices ’opgeleverd: voorbeelden die voor betere zorg tegen lagere kosten zorgen.

Verspreiden en stimuleren
De onderhandelingen over de inkoop van de zorg voor 2018 gaan deze periode van start. VGZ wil met deze onderhandelingen de good practices verspreiden en stimuleren. De good practices zijn toepasbaar in ziekenhuizen, bij huisartsen en bij ggz-instellingen en VGZ koopt hier ook gerichter op in. Zo krijgen zorgaanbieders die zulke voorbeelden willen overnemen, voorrang bij het sluiten van contracten.

Samenwerking
Aan Zinnige Zorg-alliantie doen de volgende organisaties mee: Bernhoven, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, Rivas, Westfriesgasthuis, Radboudumc, Maastricht UMC en ggz-instelling Vincent van Gogh.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.