Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
10
11
Marcel Bon
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Marcel Bon
Dossier: NEVI
Soort:

Vier genomineerden CPO Award bekend

7e CPO Award uitreiking op 16 december in RAI Amsterdam

Zoetermeer, 6 oktober 2011 – Tijdens het 2e International Supply Management Congres op 15 en 16 december in de RAI Amsterdam wordt voor de 7e keer de CPO (Chief Purchasing Officer) van het jaar gekozen: de prijs voor de beste inkoopdirecteur. De genomineerden voor de CPO Award 2011 zijn Kiki Stiemer (Ahold), Frank de Reij (AirFrance/ KLM) , Detlef Schultz (Vodafone) en Philippe Armengaud (Bekaert). Eén van hen zal dan het stokje overnemen van de winnaar van vorig jaar: Marc Engel, CPO van Unilever. Naast drive, passie en visie wordt innovatie en duurzaamheid voor inkoopprofessionals en dus CPO’s steeds belangrijker. De CPO Award is een initiatief van ADC Performance Improvement en NEVI, het kennisnetwerk voor inkoop en supply management.

Door de ‘global megatrends’ in de wereld (explosief groeiende wereldbevolking, toenemende welvaart, klimaatverandering en schaarste) is er een paradigma shift in bedrijven gaande van pure concurrentie naar open innovatie. Door rationalisatie van de keten en meer ketenregie hebben bedrijven enorme impact op productie en verhandeling van grondstoffen. Strategisch, innovatief en duurzaam inkopen ontwikkelt zich tot boardroom beleid van internationale bedrijven. Mede daarom wordt de prijs dit jaar uitgereikt op het International Supply Management congres van AkzoNobel, NEVI, ADC Performance Improvement, Rabobank, Unilever en IDH.

Kiki Stiemer (NL, 45) werkt inmiddels 19 jaar voor Ahold. Zij begon binnen Albert Heijn in de logistiek en was daar onder meer manager van een distributiecentrum. Daarna was zij onder andere verantwoordelijk voor de online business Peapod in het westen van de VS en werkte als persoonlijk assistent van CEO Anders Moberg en was ook tijdelijk verantwoordelijk voor corporate communications en strategieontwikkeling. Inmiddels geeft zij bijna vijf jaar leiding aan Ahold European Sourcing, de organisatie die de private labels en not-for-resale producten inkoopt. Stiemer heeft ook kwaliteit en productduurzaamheid onder haar hoede.

Frank de Reij (NL, 51) is group CPO van Air France – KLM, en koopt –behalve vliegtuigen – alles in voor de organisatie. De Reij is de eerste group cpo van de Frans-Nederlandse luchtvaartalliantie. De Reij zijn loopbaan begon bij Transport Management International en later volgde de overstap naar de luchtvrachtdivisie van KLM waar hij verantwoordelijk was voor alle commerciële activiteiten. In 2007 begon hij als zij-instromer in inkoop direct op het allerhoogste niveau.

Detlef Schultz (D) van Vodafone begin zijn loopbaan in supply (chain) management in 1985 bij Siemens waar hij tien jaar werkte, onder meer als inkoopdirecteur. Daarna stapte hij over naar Babcock waar hij als directielid verantwoordelijk was voor zowel financial controlling als supply chain management. Na dit Duitse bedrijf werkte In 2003 begin hij bij Vodafone als baas van het global supply chain team. Tevens geeft hij leiding aan de inkooporganisatie die in Luxemburg zit.

Philippe Armengaud (B) is sinds juli 2008 als CPO verantwoordelijk voor wereldwijd alle inkoopactiviteiten van Bekaert. Voor deze functie was Armengaud onder andere actief als directeur Strategie bij een dochteronderneming van de Severstal Group en in diverse directiefuncties binnen de Arcelor Group. Binnen de Arcelor Group was hij onder andere Vice President Purchasing.

Elk van de genomineerden voor de CPO Award geeft net zoals de genomineerden voor de Young Talent Award een uitgebreide presentatie tijdens een pre-event op 14 november. De winnaars van beide awards worden bekend gemaakt tijdens het International Supply Management Congress op donderdag 15 en vrijdag 16 december in de RAI Amsterdam.

Persbericht NEVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.