Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
04
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Vier vooraanstaande bedrijven sluiten zich aan bij Betaalme.nu

Vier vooraanstaande bedrijven sluiten zich aan bij Betaalme.nu

Rabobank, PGGM, Schiphol Group en Havenbedrijf Amsterdam hebben zich onlangs aangesloten bij Betaalme.nu. Samen streven zij ernaar om kleine en middelgrote leveranciers sneller te betalen. De vier vooraanstaande bedrijven hebben toegezegd hun kleinste leveranciers binnen 30 dagen te gaan betalen.

Betaalme.nu is een niet-commercieel initiatief vanuit het Nederlandse bedrijfsleven, ondersteund door het ministerie van Economische Zaken. In november 2015 ging het van start met Heineken Nederland, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina. In februari hebben ook KPN, NS en TomTom zich bij het initiatief aangesloten.

Streven
Het streven van Betaalme.nu is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de 1000 grootste Nederlandse ondernemingen meedoet aan het initiatief. Op deze manier moet er circa 2,5 miljard euro uit openstaande facturen worden vrijgemaakt voor het mkb.

Manifest
De bedrijven die zich inschrijven stellen een eigen manifest op, waarin ze aangeven wat ze doen om ervoor te zorgen dat leveranciers uit het mkb sneller het geld van hun facturen binnen hebben. Bedrijven geven bijvoorbeeld aan dat ze de facturen van hun kleinste leveranciers binnen dertig dagen zullen voldoen, en hierover zullen rapporteren aan Betaalme.nu. Bovendien bieden sommige bedrijven hun grotere mkb-leveranciers ketenfinanciering aan, waarbij de facturen van leveranciers snel en goedkoop worden gefinancierd door gespecialiseerde partijen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.