Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
05
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Voercoöperaties fuseren voor meer inkoopkracht

Drie voercoöperaties uit Zuid-Nederland willen hun inkoopkosten verlagen door te fuseren. Zij gaan verder onder de naam Voergroep Zuid. De groep wordt met een omzet van 400 miljoen euro de nummer vier van Nederland, na Agrifirm, ForFarmers en De Heus.

De kleinere coöperaties kiezen voor schaalvergroting en krachtenbundeling om onder meer de inkoopkosten te verlagen. Daarnaast kan de overhead verminderd worden en blijft men concurrerend in de regio. Dat schrijft het FD.

Trend
De fusie maakt deel uit van een opvallende trend van schaalvergroting in de sector. De afzet van voer voor varkens, runderen en kippen stagneert in Nederland. De leden van de drie coöperaties - Boerenbond Deurne, Isidorus en Boerenbond Helden - hebben deze week het fusievoorstel goedgekeurd: 96 % van de boeren vonden het een goed idee.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.