Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Supply Chain
Soort:

Volkswagen beëindigt conflict met leveranciers

Volkswagen beëindigt conflict met leveranciers

De toeleveranciers, waar Volkswagen mee in de knoop lag, gaan de autofabrikant weer bevoorraden. Na 19 uur onderhandelen hebben de partijen de ruzie dinsdag bijgelegd. De verwachting is dat het werk in de zes fabrieken voor het eind van de week weer kan worden hervat. Volkswagen heeft door het conflict een verlies geleden dat op 100 miljoen euro kan uitkomen.

Wat de autofabrikant en het moederbedrijf van de twee leveranciers Prevent zijn overeengekomen is niet duidelijk, laat het FD weten. De partijen hebben besloten de uitkomst stil te houden. Het is ook nog steeds onduidelijk waar het conflict nu precies om draaide. Een mogelijke oorzaak is de opdracht van 500 miljoen euro, die Volkswagen onverwacht introk. Het bedrijf had daar extra personeel voor aangenomen en machines en materiaal ingekocht. Beide partijen kwamen overeen dat er een compensatie tegenover zou staan. Toen de rekening kwam, wilde de autobouwer deze echter niet betalen.

Het is opvallend dat Car Trim en ESA pas anderhalf jaar tot de Prevent Group horen. Het FD suggereert dat Prevent door kleine, voor Volkswagen cruciale, leveranciers op te kopen harder wil onderhandelen met zijn opdrachtgever. Prevent heeft in ieder geval bewezen niet bang te zijn om de strijd aan te gaan met zijn opdrachtgevers. Het bedrijf is inmiddels ook een rechtsprocedure tegen Daimler gestart. Daimler beëindigde in 2013 contracten waar Prevent nu compensatie voor wil.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.