Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Vooral daling werkloosheid mannen

De seizoengecorrigeerde werkloosheid bedroeg in de periode december 2006-februari 2007 gemiddeld 380 duizend personen. vrijwel evenveel als in de periode november-januari. In vergelijking met een jaar eerder ligt de werkloosheid 70 duizend lager. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. In de periode december 2006-februari 2007 was 5.1 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dit nog 6.1 procent.

Vooral daling werkloosheid bij mannen
In de periode december 2006–februari 2007 was het aantal werklozen 70 duizend lager dan een jaar eerder. Onder mannen is de werkloosheid sterker gedaald dan onder vrouwen. Bij de mannen daalde de werkloosheid in een jaar tijd met 51 duizend tot 167 duizend en bij de vrouwen met 19 duizend tot 217 duizend. In de meest recente driemaandsperiode was 3.9 procent van de mannelijke beroepsbevolking werkloos tegenover 6.6 procent van de vrouwelijke beroepsbevolking.

De werkloosheid onder mannen is sinds het eerste kwartaal van 2005 elke maand lager dan een jaar eerder. De daling van de werkloosheid onder vrouwen zette ongeveer een jaar later in. Het verschil in ontwikkeling komt onder meer doordat steeds meer vrouwen actief worden op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.