Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
09
13
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Economie
Soort:

Vraag naar inkoopprofessionals daalt

De eerste zes maanden van dit jaar was er 6 procent minder vraag naar inkoopprofessionals dan in het eerste half jaar van 2012. De industriële sector toont opvallend andere cijfers; daar steeg de vraag naar professionals juist met 8 procent.
Uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de inkoop arbeidsmarkt eerste helft 2013’ van detacherings-, werving- en selectiebureau Yacht blijkt dat er de eerste zes maanden van 2013 minder vraag was naar inkoopprofessionals. De vraag naar inkoopmanagers is volgens het onderzoek gelijk gebleven en de vraag naar operationele inkopers zakte met 7,5 procent. De stabilisering van het aantal inkoopmanagers verklaart Yacht doordat het laaghangende fruit is geplukt en inkoopmanagers nu moeten zorgen voor structurele verbeteringen in het inkoopproces.

Stijging industriële sector
De analyse laat ook een zeer opvallende stijging zien: zo is de vraag naar inkoopprofessionals in de industriële sector namelijk wel gestegen, en wel met 8 procent. Dit is volgens het detacheringsbureau te danken aan de uitgebreide orderportefeuille van een groot aantal bedrijven in de industrie. Bovendien heeft deze sector grote stappen gezet naar een volwassen inkoopfunctie. De steeds kortere time to market maakt dat er meer druk staat op de inkoopprocessen, waardoor industrieel inkoopmanagers die in staat zijn de supply chain te overzien en te managen nog erg gewild zijn.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.