Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
01
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Inkoop, Onderzoek
Soort:

Vraag naar inkoopprofessionals groeit

Vraag naar inkoopprofessionals groeit

De vraag naar inkoopprofessionals is wederom gegroeid in 2014. In vergelijking met 2013, steeg de vraag in het vierde kwartaal van 2014 met ruim 24%. Het aantal vacatures is in 2014 met hetzelfde percentage gestegen en daarmee stond de teller eind december op ruim 7.000 vacatures, aldus Flexmarkt.

De overheid is de motor van deze groei. Vooral de overdracht van zorgtaken is een belangrijke oorzaak geweest voor de stijging in de vraag naar inkoop professionals. Decentralisatie zorgde ervoor dat de inkoopvolume, het aantal leveranciers, het aantal contracten en de complexiteit van de inkoopfunctie sterk werd vergroot. In 2015 zal deze transitie de vraag naar inkoopprofessionals verder omhoog stuwen, zo stelt Yacht in hun analyse Trends en Ontwikkelingen op de inkoop arbeidsmarkt 2014.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.