Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
07
14
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Economie
Soort:

Vraag naar inkoopspecialisten stijgt sterk

De vraag naar inkoopprofessionals is recent met 30 procent gestegen. Vooral de extra zorgtaken die gemeenten er vanaf 2015 bijkrijgen stuwt de vraag.

De gestegen vraag naar inkoopprofessionals is al enige tijd gaande. Vooral dit jaar zet die trend zich flink door. In het eerste kwartaal van dit jaar nam de vraag met 20 procent toe. In de het tweede kwartaal van 2014 was de groei zelfs 30 procent ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Yacht.

Decentralisatie overheid aanjager
Vanaf volgend jaar krijgen alle gemeenten er veel zorg-, jeugd- en werkzaken bij. Hiervoor zijn gespecialiseerde inkopers nodig. De ontwikkeling leidt nu al tot een te kort aan ervaren krachten. De verwachting is de veel gemeenten nog opzoek moeten naar het juiste inkooppersoneel. Daardoor zal niet alleen de vraag naar de juiste inkoopkrachten oplopen, ook het tekort.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Reacties:

  • Anoniem | 24-07-2014 om 17:20

    Voor de leeftijd tussen 30 en 35 jaar met minimum loon en 40 jaar ervaring gaat dit op. De rest van de Nederlandse professionals past net niet in het profiel en voldoet net niet aan de eisen van de opdrachtgever. Alle smoezen zijn al verteld behalve dat u niet past in het team dat alleen uit jong en goedkoop mag bestaan.

  • Anoniem | 24-07-2014 om 17:23

    Oud er uit en jong er in. Tot 67 WW en je spaargeld inleveren.

  • Anoniem | 15-08-2014 om 10:33

    Helaas is mijn ervaring, met name bij de publieke sector (!), gelijk aan de vorige reacties. Men wil W.O., 2-5 jaar ervaring, bij voorkeur 18 jaar oud en jeugdloon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.