Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Supply Chain
Soort:

Vraag naar Supply Chain Managers groeit explosief

Vraag naar Supply Chain Managers groeit explosief

Er is veel vraag naar Supply Chain Manager en Planners. Aandacht voor ketensamenwerking en efficiënte uitvoering zorgen voor de groei in de vraag naar deze profielen. Dit blijkt uit een arbeidsmarktanalyse van Yacht. De vraag naar Supply Chain Managers is met maar liefst 63 procent gestegen in het tweede kwartaal van 2016 ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De vraag naar Planners steeg met 30 procent.

“Het inrichten van nieuwe delivery concepten en de focus op het optimaliseren van de planning en logistiek binnen zowel de industrie als logistieke dienstverlening zorgen voor een toenemende vraag naar Supply Chain Managers”, vertelt Hilbrand van der Kooi, Business Development Manager SCM&P bij Yacht.

De arbeidsmarkt voor Supply Chain Management is krap. Dit geldt voornamelijk voor de professionals rondom de Nationale Trasport As (van de haven van Rotterdam naar het Duitse achterland). Ook is er krapte in Utrecht en Zwolle. “Er is voldoende spanning op de arbeidsmarkt voor Supply Chain professionals om hun carrière-ontwikkeling vorm te geven”, aldus Van der Kooi.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.