Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
07
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Supply Chain
Soort:

Vraag naar supply chain professionals blijft stijgen

Het aantal vacatures binnen het vakgebied Supply Chain Management steeg afgelopen kwartaal met ruim 19 procent ten opzichte van 2016, blijkt uit cijfers van Yacht. Oorzaak hiervan is de trend van innovatie en het optimaliseren van de productieketen. Deze ontwikkelingen vragen om ondersteuning van professionals met specifieke vaardigheden, vakkennis alleen is niet meer voldoende, stelt het bureau.

Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar werknemers die kunnen bijdragen aan conceptontwikkeling, implementatie en beheersing van nieuwe concepten in een veranderende omgeving. Competenties die supply chain professionals hierbij nodig hebben, zijn: een hoog analytisch vermogen, een creatieve en praktische instelling en implementatiekracht.

De functies Logistiek Manager en Supply Chain Manager laten met respectievelijk 35 procent en 24 procent de sterkste groei zien. Beide rollen zijn nodig voor conceptontwikkeling en implementatie. De meest gevraagde functie binnen het vakgebied blijft ‘supply chain planner’. De arbeidsmarkt is zeer krap. Landelijk zijn er voor elke beschikbare supply chain professional 2.2 vacatures beschikbaar, aldus Yacht.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.