Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

VROM onderzoekt Nederlandse gevolgen besluit over gebiedsontwikkeling

Naar aanleiding van het arrest van het Europees Hof in de Franse zaak Roanne heeft het ministerie van VROM een groep juristen aan het werk gezet. Ze moeten uitzoeken wat de gevolgen zijn voor Nederlandse aanbestedingen bij gebiedsontwikkeling. Plaatsvervangend directeur-generaal Chris Kuijpers laat aan de NEVI weten niet blij te zijn met de ontwikkelingen.


"We moeten snel in kaart brengen hoe je dit arrest moet vertalen naar de Nederlande situatie." Het Europees Hof besloot dat er strengere aanbestedingsregels moeten zijn voor gebiedsontwikkeling. Het commerciële gedeelte was niet meegerekend in de offertes. De verwachtingen van de juristen zijn dat dit voor Nederland ook verstrekkende gevolgen kan hebben. Dit omdat woningen en kantoren tot dusver niet verplicht waren om aan te besteden als de ontwikkelaar die voor eigen rekening ontwikkelt en exploiteert.

Neprom-voorzitter Dietmar Werner laat aan NEVI weten niet direct te geloven dat het gevolgen heeft voor Nederland. "Hier moeten een heleboel juristen heel goed naar kijken. maar voorlopig ben ik niet ongerust. Ik heb begrepen dat in het specifieke geval van Roanne de overheid een deel van het risico op zich had genomen en dat het hier niet om een overeenkomst met een marktparij. maar met een semi-overheidsinstelling gaat."

Lees hier het nieuwsbericht over Roanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.