Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
06
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Onderzoek
Soort:

Vrouwelijke inkoper krijgt 30 procent minder betaald

Recent Brits onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwelijke inkopers nog altijd fors minder betaald krijgen dan hun mannelijke collega’s. Gemiddeld bedraagt het verschil zelfs 30 procent.

Onderzoek door Procurement Intelligence Unit (PIU) wijst uit dat vrouwen op jaarbasis gemiddeld 83.000 euro verdienen, tegenover 118.000 euro bij mannen. Aan het onderzoek deden wereldwijd 1.000 inkoopprofessionals uit uiteenlopende sectoren mee. Volgens het rapport is een deel van de ongelijkheid te verklaren door het glazen plafond. Van alle CPO’s is slechts 10 procent vrouw en slechts weinig vrouwen vinden hun weg naar het senior management.

Ook bonussen hoger
Het rapport geeft echter ook een duidelijk verschil in salariëring aan op alle niveaus tussen de sekses. Overal ligt de betaling voor vrouwen lager dan die van mannen wanneer het functieniveau hetzelfde is. Mannelijke regionale categoriemanagers verdienen 27.000 euro meer en op directieniveau is het verschil 32.500 euro. Ook liggen de bonussen voor mannen hoger. Volgens de onderzoekers laat dit zien dat de bijdrage van vrouwen in procurement nog altijd als lager wordt ingeschat dan het werk van hun mannelijke collega’s. Een mogelijke oorzaak zou te vinden zijn in door mannen gedomineerde rollen in finance en engineering, waar inkoop zijn oorsprong heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.