Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
06
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

Vrouwelijke inkopers hoger opgeleid dan mannelijke collega's

Hoewel mannen relatief vaker een hoge functie bekleden zijn vrouwelijke inkopers die werkzaam zijn in multinationals en grote non-profitorganisaties over het algemeen jonger en beter geschoold dan hun mannelijke collega’s. Dat meldt Facto Magazine van afgelopen maand over de Carriere- en Salarismonitor Inkoop 2007 van InQuest. NEVI en Berenschot.


Uit het onderzoek onder 2.171 inkoopprofessionals in Nederland komt naar voren dat 71.8 procent van de vrouwelijke inkopers minimaal een hbp-opleiding heeft gevolgd. Dat percentage is 56.6 procent voor mannelijke inkopers. Daarnaast hebben vrouwen relatief vaker een inkoopvakdiploma op zak dan mannen (75.5 procent tegen 75.1 procent). 

Wat betreft de hoogte van het salaris hebben mannen het slechts een klein beetje beter dan vrouwen (0.6 procent). Mannen bekleden nog steeds de hogere functies. vooral op management- en directieniveau. Vrouwen zijn echter wel bezig met een inhaalslag: de instroom in de inkoopdiscipline is groot (17.5 procent). De gemiddelde leeftijd van vrouwen ligt daarnaast lager. Gemiddeld zijn zij 4.8 jaar jonger dan mannen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.