Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
10
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Waarschuwing van Atradius: wanbetaling in Azië

Waarschuwing van Atradius: wanbetaling in Azië

Bedrijven in de regio Azië en de Stille Oceaan hebben een bijzonder slecht betalingsmoraal. Lokale spelers komen hierdoor in betalingsproblemen. Volgens kredietverzekeraar Atradius kampt bijna negentig procent van de bedrijven in de regio op de lokale markt met te late betalingen, waardoor ook hun betaling aan de eigen leveranciers achterloopt.

In een toelichting op de ‘Betalingsbarometer Azië-Pacific’ waarschuwt Atradius Nederland voor een stijging van het aantal faillissementen in veel opkomende landen. Dat schrijft het FD. De kredietverzekeraar heeft niet in kaart gebracht welke Nederlandse exporteurs door de wanbetaling geraakt kunnen worden. Met de barometer wil het bedrijf een wereldwijde waarschuwing uitgeven.

Kopen op krediet
Een oorzaak van de late betalingen is volgens de krant dat ‘kopen op krediet’ in Azië vaker voorkomt dan in Europa. Daarbij hanteren Chinese ondernemers een betalingstermijn van 31 dagen, tegenover 44 dagen in Japan. Het gevolg is dat 33 procent van de ondernemers zijn verplichtingen aan zijn eigen leveranciers niet op tijd kan nakomen. Een kwart van de ondernemers moet geld lenen op zijn rekeningen te betalen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.