Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
08
11
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

Waarschuwing verborgen printkosten

Inkoopmanagers kijken standaard naar de kosten van hardware, onderhoud en levering, maar printkosten zijn nog te vaak een ondergeschoven kindje. Xerox waarschuwt inkoopmanagers voor de verborgen kosten hiervan.

In een rapport uitgevoerd door IDC en gesponsord door Xerox werden vijf verborgen kosten van print belicht. Hieruit blijkt dat de totale kosten die organisaties aan printen kwijt zijn tot maar liefst 30 procent te verminderen zijn, zo laat Procurement Leaders weten. Doorgaans bedragen de printkosten 1 tot 3 procent van de inkomsten van een bedrijf, afhankelijk van de industrie. De vijf gebieden waarop de uitkomst het rapport gebaseerd is zijn opslag & footprint, de IT-servicedesk, inkoop & administratie, ecologische duurzaamheid en productiviteit in de organisatie.

Geld mislopen
"Organisaties die geen inzicht hebben in hun totale printkosten, missen een belangrijke kans om in hun overheadkosten te verminderen, waardoor ze geld voor innovatie mislopen", aldus Martin Canning, Group Vice President, European Consulting voor IDC EMEA.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.