Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
01
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Walmartdochter gaat Europees inkopen met EMD

Walmartdochter gaat Europees inkopen met EMD

ASDA, de Britse dochter van Walmart, treedt toe tot de Europese strategische inkoopalliantie EMD. De zet is onderdeel van een agressieve strategie, die erop is gericht om structurele kostenverlagingen door te vertalen in lagere consumentenprijzen. Leveranciers moeten hieraan meebetalen.

Door toe te treden tot EMD voegt ASDA 31 miljard euro aan inkoopvolume toe aan deze inkoopalliantie, die daarmee een Europese consumentenomzet van 178 miljard euro vertegenwoordigt. De Walmartdochter zal hierdoor samen gaan inkopen met onder meer het Duitse Kaufland (zusterbedrijf van Lidl), het Franse Casino en het Nederlandse inkoopverbond Superunie.

Kosten snijden
De stap van ASDA om tot EMD toe te treden, heeft alles te maken met de strategie om voortdurend in de kosten te snijden en deze door te vertalen in lagere consumentenprijzen, schrijft Retail Detail. De omzet van ASDA staat onder druk, omdat Britse klanten steeds meer de weg naar Aldi en Lidl weten te vinden.

Radicale ingreep
CEO Andy Clarke stelt dat er een radicale ingreep nodig is om klanten terug te winnen. Daarom stelt hij een nieuwe ronde van structurele prijsverlagingen in het vooruitzicht. ASDA snijdt in assortimenten om de complexiteit en daarmee de kosten te reduceren en het bedrijf zou ook al naar de inkoopprijzen hebben gekeken. De investering heeft echter nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom hoopt ASDA met de internationale krachtenbundeling verdere voordelen te bewerkstelligen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.