Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
11
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Supply Chain
Soort:

Wateroverlast Azië reikt tot in cloud

Grote cloudaanbieders als Google en Facebook kampen door overstromingen in Thailand nu al met een tekort aan harde schijven voor hun serverparken. Een groot deel van de assemblagefabrieken voor deze computeronderdelen is in het Aziatische land gevestigd.

Volgens een topman van HP zitten cloudaanbieders die hun eigen servers bouwen met een tekort aan harde schijven. Dit is te lezen op de site zdnet.be. HP beweert dat onder meer Google en Facebook daarom momenteel aankloppen bij het bedrijf, dat als computerfabrikant een grote inkoper is van harde schijven. Een kwart van de assemblagefabrieken van de opslaghardware staat in Thailand. Sinds de overstromingen staat een groot deel daarvan onder water, wat wereldwijd tot prijsstijgingen leidt.

Kwetsbare supply chain
Dit nieuws toont nog maar eens aan hoe kwetsbaar de internationale supply chain van high-tech bedrijven is. In maart van dit jaar kwamen bedrijven in deze sector ook al in de problemen nadat de zeebeving bij Japan de wereldproductie van processoren voor een groot deel lamlegde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.