Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
02
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

'Webwinkels worden tegengewerkt met kunstmatig hoge inkoopprijzen'

Reguliere winkeliers en leveranciers zouden hun inkoopprijzen kunstmatig hoog houden om webwinkels tegen te werken. Daardoor betaalt de consument teveel voor haar aankopen.


Uit een enquête van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie (NTO) onder honderdvijftig internetwinkels blijkt volgens dagblad De Telegraaf dat een derde van de webwinkeliers hogere inkoopprijzen moet betalen. De meldingen betreffen vaak babyproducten als kinderzitjes en huishoudelijke waar als ovens en wasmachines.

De reguliere winkels zouden de hogere prijzen hanteren omdat ze vrezen dat webwinkels ver onder hun eigen prijs producten kunnen leveren. Als gevolg daarvan zijn prijzen soms tot vijftig procent hoger dan nodig is. Bovendien zouden webwinkels hogere adviesprijzen moeten hanteren. Anders zouden zij leveringen niet of te laat bezorgd krijgen.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa heeft de zaak in onderzoek. De angst onder internetwinkels zou dit onderzoek echter bemoeilijken. De NMA is nu op zoek naar klokkenluiders.
Meldingen over te hoge prijzen betreffen onder meer babyproducten als kinderzitjes. huishoudelijke apparaten als ovens en wasmachines. en fietsen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.