Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
10
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Weer groei uitbestedingen in Europa

In het tweede kwartaal van 2007 heeft de groei van uitbestedingscontracten in Europa doorgezet. Onderzoeksbureau Forrester registreerde 84 grote deals met een totale waarde van 5.8 miljard euro: veel meer dan in hetzelfde kwartaal van 2006.


De groei van het aantal uitbestedingscontracten in Europa zet in het tweede kwartaal van 2007 door. Onderzoeksbureau Forrester telde 84 grote deals. met een gezamenlijke waarde van 5.8 miljard euro. Dat veel meer dan in hetzelfde kwartaal van 2006.

In 2006 was de gezamenlijke waarde ongeveer een miljard minder. In die periode noteerde Forrester vijfenzestig grote deals. Grootste uitbesteder was wederom Groot-Brittannië. dat goed was voor 36 procent van de orders. Nederland en Duitsland staan gedeeld tweede. elk met 12 procent. 


Opvallend is dat opdrachtgevers steeds vaker de voorkeur geven aan kortlopende contracten van zo'n vijf jaar. Of ze kiezen voor meerdere contracten met verschillende leveranciers in plaats langdurig contract met ??n leverancier.

Het uitbesteden van it-infrastructuur is nog steeds het meest populair. op de voet gevolgd door helpdesk- en ondersteunende diensten. De meest succesvolle it-dienstverlener was IBM Global Services met tien contracten op zak (maar geen enkele in Nederland). De meest aansprekende overeenkomst van Big Blue was die met Royal & Sun Alliance (tien jaar. waarde 371 miljoen euro). In Nederland deden Atos Origin. HP en Infosys goede zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.