Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
11
11
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Supply Chain
Soort:

Weer veroorzaakt meeste supply chain storingen

Supply chain-storingen waren dit jaar het meest te wijten aan de weersomstandigheden. Dat blijkt uit onderzoek van de Zürich Financial Services Group en de UK Business Continuity Institute (BCI). Een paar interessante uitkomsten op een rij.

Zürich en BCI ondervroegen 559 bedrijven in 62 landen uit 14 verschillende industrieën. Daarvan heeft dit jaar maar liefst 85 procent problemen ondervonden in de supply chain. 51 Procent van de onderzochte bedrijven gaf aan dat een storing voornamelijk te wijten was aan het weer. Volgens 41 procent lag het aan het uitvallen van de stroomvoorziening of telecommunicatie.

Belangrijke kwesties
Een aanzienlijk deel van deze oorzaken had te maken met een leverancierskwestie, andere belangrijke oorzaken waren vervoerskwesties en 21 procent van de ondervraagden ondervond hinder van een aardbeving dan wel tsunami. 265 van de respondenten constateerden zelf waardoor de problemen zich voordeden. Bij 61 procent vond de storing plaats in tier 1 van het supply chain proces, bij 30 procent gebeurde het in tier 2 en bij 9 procent in tier 3.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.