Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
09
11
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Weerbaarheid tegen volatiliteit grondstoffen moet omhoog

Wie afhankelijk is van grondstoffen en niet om kan gaan met de volatiliteit van deze producten kan korte termijngroei vergeten. Dat stellen onderzoekers van A.T. Kearney op basis van de aanhoudende beweeglijkheid van grondstofprijzen.

Willen bedrijven zich hier tegen weren, dan dient er een strategische grondstoffenagenda te komen. De marktsituatie, bedrijfsstrategie en grondstofexpositie dienen daar sterk in naar voren te komen. Aandachtspunten zijn onder andere de leveringszekerheid en prijsbewegingen.

Strategische allianties

Extra aandacht is ook nodig voor de machtsverhoudingen tussen vraag en aanbod. Overeenkomsten vragen om maatwerk. De onderzoekers noemen onder andere het opzetten van strategische allianties, het ontwikkelen van een leverancierspoel en verticale integratie.

Blijvende bewegelijkheid

“De beweeglijkheid van grondstoffen is blijvend”, zegt een woordvoerder van A.T. Kearney tegen Procurement Leaders. “Door de het significante aandeel van grondstoffen in het totaal aan kosten, is het essentieel dat productiebedrijven zich de nieuwe, meer beweeglijke wereld meester maken.”

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.