Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
07
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Economie
Soort:

Weg vrij voor nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen

Een aanpassing van de nog kakelverse nieuwe aanbestedingswet is in de maak. Nieuwe Europese richtlijnen moeten vereenvoudiging brengen en meer kansen voor het MKB.

Het comité van Permanente Vertegenwoordigers, een orgaan dat fungeert als voorportaal van de Europese Raad van Ministers, is het eens over een drietal nieuwe aanbestedingsrichtlijnen. Deze actie maakt de weg vrij voor aanvaarding van de richtlijnen door het Europese Parlement. Naar verwachting zal dat ergens in de komende maanden gebeuren.

Mocht het Europese Parlement en daarna ook de Raad van Ministers akkoord gaan, dan moeten alle EU-lidstaten de wijzigingen in hun aanbestedingswetgeving doorvoeren. Net als de nieuwe aanbestedingswet moeten ook deze het aanbestedingsrecht vereenvoudigen voor alle partijen en tevens het midden- en kleinbedrijf meer ruimte bieden. Volgens het vakblad voor de bouwsector Cobouw brengen de nieuwe richtlijnen voor Nederland waarschijnlijk slechts geringe aanpassingen in de huidige wetgeving met zich mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.