Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
10
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Supply Chain
Soort:

Wegtransport helft goedkoper in 2030

Wegtransport helft goedkoper in 2030

De kosten van het wegtransport zullen tot 2030 47% afnemen. Zo meldt een recent rapport van PricewaterhouseCoopers (PwC). De PwC-onderzoekers stellen dat de daling voornamelijk veroorzaakt wordt doordat er minder voor arbeid betaald zal hoeven worden.

Het onderzoek schetst een toekomstbeeld van een volledig gedigitaliseerde supply chain. Hierbij zullen onbemande vrachtwagens gecombineerd worden met door robots gerunde distributiecentra. Dat betekent dat er minder personeel zal hoeven worden ingezet in de logistieke sector.

Overbodige inventarisaties
De PwC-onderzoekers stellen daarnaast dat de gedigitaliseerde toeleveringsketens zullen lijden tot minder administratieve overhead kosten, en een reducering van foutpercentages. Hierdoor worden ook de verzekeringskosten teruggedrongen. Ook meldt het rapport dat inventarisaties vrijwel overbodig zullen worden.

Nieuwe bedrijfsmodellen
Het onderzoek voorspelt daarnaast dat de doorlooptijd van leveringen met 40% zal afnemen, en dat de toegenomen efficiëntie betekent dat er meer vrachtwagens zullen kunnen worden ingezet. De logistieke sector moet dan ook volgens de onderzoekers voorbereid zijn op een fundamentele verandering van traditionele bedrijfsmodellen.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.