Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Weidepremie 2017 is verhoogd

Veel Nederlandse zuivelondernemingen hebben hun weidepremie voor 2017 verhoogd. De maximale weidepremie die nu geboden wordt, is 2 euro per 100 kilo melk. Dit blijkt uit de cijfers van de Duurzame Zuivelketen, meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Er zijn drie zuivelondernemingen die een maximale weidepremie van 2 euro per 100 kilo melk aanbieden. Het gaat hier om de kaasproducenten Cono, Bel Leerdammer en Henri Willig, meldt Boerderij.nl. Doc Kaas en Hochwald volgen deze ondernemingen op met weidepremies van ongeveer 1,75 euro en 1,70 euro per 100 kilo melk.

Doel
Het doel van het verhogen van de weidepremie is om te zorgen dat in 2020 80 procent van de melkveebedrijven enige vorm van weidegang toepassen. Weidegang is namelijk beter voor zowel de koe als het milieu. Het afgelopen seizoen is het aantal bedrijven dat weidegang heeft toepast met 0,6 procent gestegen naar 78,9 procent.

FrieslandCampina
FrieslandCampina was eind 2015 al begonnen met het verhogen van de weidepremies. Op die manier wilde FrieslandCampina de duurzaamheid bij hun melkveehouders verhogen. Die duurzaamheid meet FrieslandCampina door middel van een puntensysteem, wat bestaat uit zes indicatoren op het gebied van diergezondheid en – welzijn, biodiversiteit en milieu, klimaat en energie.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.