Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort: ,

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Echte inkopers genieten van een welverdiende vakantie, maar nemen geen afstand van het vak. De komende tijd heb je waarschijnlijk meer tijd om je te verdiepen, maar wat ga je dan lezen?

InkopersCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze artikelen en columns van de afgelopen jaren voor jou onder elkaar gezet. De hele maand juli worden er elke week vijf interessante artikelen aangeboden.

 1. Fredrick Spalcke: “De inkoper moet een copiloot zijn”
  “Inkoop moet de copiloot van de organisatie zijn”, dat stelt Fredrick Spalcke, Executive Vice President en CPO van Philips in gesprek met InkopersCafe.nl. Inkopers zijn volgens Spalcke onmisbaar in een organisatie, maar ze moeten wel al vanaf de conceptfase betrokken zijn.

 2. Inkoop als medicijn? 
  Op 29 januari stuurde Edith Schippers een brief aan de Tweede Kamer waarin ze haar plan lanceert om medicijnen beter in te kopen en zo de macht van de geneesmiddelenfabrikanten in te perken. Dat klinkt mooi en simpel: we dwingen de farmaceuten gewoon op de knieën.

 3. “Wat heb ik fout gedaan dat ik naar Inkoop moet?!”
  “Wat heb ik fout gedaan dat ik naar inkoop moet?!”, antwoordde Willem van Oppen, toen nog werkzaam als Executive Vice President van de joint venture van DSM in Japan, verontwaardigd op de mededeling van de Vice President van DSM.

 4. Ontwikkelingen in het inkoopvak
  Arjan van Weele probeert met dit boek inkopend Nederland een spiegel voor te houden. Als we doorgaan met een eenzijdige prijs- en kostenoriëntatie vanuit inkoop, zullen de business managers en leveranciers de komende jaren met een grote boog om de inkopers en hun afdelingen heen lopen, waarmee alle inspanningen om inkoop op de kaart te krijgen weer teniet worden gedaan.

 5. Onderhandelen met een patenthouder
  Bij onderhandelingen is het veelal de inkoper die de voorwaarden opstelt. De onderhandelingspositie van de inkoper kan echter aanzienlijk verslechteren als de leverancier een patent blijkt te hebben.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.