Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort: ,

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Echte inkopers genieten van een welverdiende vakantie, maar nemen geen afstand van het vak. De komende tijd heb je waarschijnlijk meer tijd om je te verdiepen, maar wat ga je dan lezen?

InkopersCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze artikelen en columns van de afgelopen jaren voor jou onder elkaar gezet. De hele maand juli worden er elke week vijf interessante artikelen aangeboden.

 1. Inkoper kan niet meer zonder e-procurement
  “Inkopers en inkoopmanagers die niet inspelen op softwareontwikkelingen overleven de komende vijf jaar niet”, stelt Gert Walhof, kennispartner bij E-proQure en lector inkoopmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen.

 2.  De inkoper die manager van de supply chain wordt
  Het valt overal te lezen, de wereld wordt steeds dynamischer en complexer. Inkoop zal mee moeten ontwikkelen om goed te blijven presteren. De technologie biedt de helpende hand.

 3.  “Strategisch inkopen doe je met business focus”
  “Stel jij komt als inkoopmanager werken bij een bedrijf en je ontdekt dat het bedrijf zakendoet met een fabrikant in Azië, die afvalwater in het nabijgelegen riviertje loost. Iets verderop drinken mensen uit dat riviertje en die worden daar allemaal ziek van. Wat doe je?”

 4.  Inkoop voor verkopers
  Inkopers komen van Venus, verkopers van Mars. Die tegenstelling en het daaruit voortvloeiende wederzijds onbegrip zijn van alle tijden. Dat de inkopers en verkopers elkaar continu tegenkomen is een feit en dat ze niet zonder elkaar kunnen ook. De vraag is alleen hoe je de, volgens velen, gigantische kloof weet te overbruggen.

 5. CPO NS: “Wij worden de best inkopende publieke organisatie”
  “Het is ons doel om voor 2017 de best inkopende publieke organisatie van Nederland te worden”, vertelt Jeroen Wegkamp, CPO van de Nederlandse Spoorwegen (NS) aan InkopersCafe.nl.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.