Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort: ,

Wekelijks leesvoer voor op vakantie

Wekelijks leesvoer voor op vakantie
Foto: Adobestock

Echte inkopers genieten van een welverdiende vakantie, maar nemen geen afstand van het vak. De komende tijd heb je waarschijnlijk meer tijd om je te verdiepen, maar wat ga je dan lezen?

InkopersCafe.nl heeft de meest interessante, tijdloze artikelen en columns van de afgelopen jaren voor jou onder elkaar gezet. De hele maand juli worden er elke week vijf interessante artikelen aangeboden.

 1. “Kruip onder de huid van je stakeholders”
  “Je kan nooit een goede inkoper zijn als je geen clue hebt wat de drijfveren zijn van de andere functies in je organisatie.” Dat vertelt Arjan de Jongste, Senior Vice President en Head of Indirect Materials en Services van Philips.

 2. De eeuwige marge-discussie“Marge” is een beetje een vies woord dat in veel gevallen “te hoog” is en waar wij op kunnen scoren door te “besparen”. Zijn wij er niet al lang achter dat er meer is dan kostenbesparing?

 3. Brainstorm met leverancier is risicovol
  Samenwerken en innoveren met leveranciers wordt door menig inkoper als een holy grail gezien. Maar van wie is het idee dat uit de brainstormsessies met leveranciers komt?

 4. De cirkels rond
  Contractmanagement staat als vakgebied nog in de kinderschoenen. Het aantal boeken over contractmanagement isnog vrij beperkt en van wisselend niveau. Met het boek ‘De cirkels rond’ levert Jellie Pijpers een welkome, nuttige en bijzondere bijdrage aan het aanbod.

 5. Gerco Rietveld: “Inkoop moet gesplitst worden”
  “De afdeling inkoop zou gesplitst moeten worden”, dat stelt strategist Gerco Rietveld, op het seminar Purchase Intelligence. “Er zijn namelijk twee inkoopwerelden: de wereld van de zakelijke inkoop practitioner en de wereld van de mensgerichte consultant.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.