Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
01
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

"Werkgevers missen kansen door gebrek aan vast personeel"

De crisis heeft een verlammende werking op inkooporganisaties. Niet alleen zijn inkopers te bang om van baan te wisselen, ook breekt bij HR-mensen het angstzweet uit bij de gedachte de verkeerde medewerkers een contract te geven.

Eind november bracht onderzoek van PSD Group naar voren dat inkopers steeds banger zijn om van baan te wisselen. Onzekerheid over hun inkomen leidt ertoe dat zij liever nog wat langer bij hun huidige werkgever blijven. Nu blijkt ook nog eens dat bedrijven zeer terughoudend zijn in het aannemen van vast personeel in inkoopfuncties, uit angst de verkeerde persoon voor de positie vast te leggen.

Gecalculeerde risico’s
“Veel bedrijven zijn bang verkeerde keuzes te maken”, zegt Rupert Gaster, directeur van recruitmentbedrijf Procurement Heads tegen Supply Management. “Wat ook veel voorkomt is dat ze te veel gericht zijn op de vaardigheden die iemand moet hebben en niet op de persoon zelf.” Hij voegt daaraan toe dat werkgevers juist “gecalculeerde risico’s” moeten nemen bij het aannemen van personeel om zo het volledige potentieel van hun bedrijf te benutten.

Kansen in buitenland
Om inkoopafdelingen met een tekort aan vast personeel te ondersteunen, neemt de vraag naar interim personeel toe. Het bedrijf in werving en selectie Langley Search & Selection verwacht een toenemende vraag in 2013. Internationale markten, vooral Brazilië en het Verre Oosten, zullen verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de groei. Dit brengt kansen met zich mee voor inkoopprofessionals die buitenlandse ervaring op willen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.