Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
05
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Werkgevers willen duurzaamheidsakkoord met regering

De werkgevers willen met de regering een duurzaamheidsakkoord sluiten om in ruil voor financiële steun de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. De regering heeft zich ten doel gesteld om per 2020 dertig procent minder te vervuilen.


Het initiatief komt van VNO en MKB en ook de agrarische ondernemers van LTO zeggen mee te willen werken. De werkgevers zeggen zichzelf te willen verplichten tot een grote en langdurige inspanning op het gebied van energiebesparing en innovatie.

De handreiking aan het kabinet is een duidelijk signaal dat werkgevers liever actief willen samenwerken dan eventuele maatregelen afwachten. Ze willen de financiële steun aanwenden om ontwikkelingen mogelijk te maken die nu nog niet winstgevend geëxploiteerd kunnen worden. Een andere voorwaarde van de werkgevers voor het akkoord is het besef van het kabinet dat milieuproblematiek een internationale aanpak vereist.

De LTO wil bovendien dat het kabinet terughoudender wordt met het wijzigen van bestemmingsplannen voor landbouwgrond. Wil het kabinet werkelijk iets doen aan het klimaat. zei LTO-voorzitter Albert Jan Maat dinsdag tegen BNR Nieuwsradio. dan zal het niet alle vrije stukken grond om moet zetten in natuurgebied. Volgens Maat haalt landbouwgrond zelfs meer Co2 uit de lucht dan natuurgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.