Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
06
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Werkloosheid laagste in vier jaar

De werkloosheid blijft sterk dalen. In de periode maart-mei 2007 bedroeg het percentage werklozen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 4.7%. Dat is bijna een procent minder dan in dezelfde periode van het vorige jaar.

Het is voor het eerst in vier jaar dat het werkloosheidspercentage onder de vijf procent duikt. Momenteel staat de teller van werkloze personen op 347 duizend. Dat is een kleine 80 duizend mensen minder dan in dezelfde periode van het vorige jaar. niet gecorrigeerd naar seizoen.

Mannen sneller aan het werk

Het aantal mannen dat werkloos is daalt sneller dan het aantal vrouwen dat zonder baan zit. De werkloosheid onder mannen slonk met 43 duizend tot 161 duizend. Het percentage werkloze mannen bedraagt nu 3.8 procent van de beroepsbevolking. Bij de vrouwen was de afname met 36 duizend personen relatief minder groot dan onder mannen. Het aantal daalde tot 191 duizend werklozen. In de periode maart-mei 2007 was 5.8 procent van de vrouwelijke beroepsbevolking werkloos.

Het laagste werkloosheidpercentage (2.8%) komt voor rekening van mannen tussen de 25 en 44 jaar. Daarmee zit de werkloosheid onder die groep weer op het peil van 2002. maar nog wel flink boven het niveau van mei 2001. Toen bedroeg de werkloosheid onder mannen tussen de 25 en 44 jaar 1.4%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.