Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
07
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Economie
Soort:

Werknomaden besparen tijd en geld met Banenruil

Werkende Nederlanders, inkopers niet uitgezonderd, zijn elke dag veel tijd kwijt aan woon-werkverkeer. Wat als je in plaats van in de file te staan, ook gewoon op de fiets naar je werk op de hoek kunt? Dat is het uitgangspunt van het initiatief Banenruil.

Op Inkopers-Cafe werd onlangs al kort aandacht besteed aan het initiatief Banenruil, waarin mensen van baan kunnen ruilen. Vele Nederlanders brengen dagelijks een hoop tijd door in het verkeer van en naar hun werk, tijd die iedereen natuurlijk veel liever besteedt aan de leukere dingen in het leven. Middels superslimme matching software weet je in enkele seconden of (en zo ja, hoeveel) mensen openstaan om met jou van baan te ruilen. Later in het traject komen de HR-experts erbij, die helpen de daadwerkelijke ruil tot stand te brengen. Voor inkopers is zelfs speciaal aandacht via de url banenruil.nl/inkopers.

Op zoek naar referenties
Banenruil is ontstaan als idee van Joke de Wit, arts en beleidsadviseur in de zorg. Zij verbaast zich er al jaren over dat mensen als ‘werknomaden’ door Nederland trekken. In zijn nieuwe rol als “investeerder in leuke kleine bedrijfjes”, zoals hij het zelf zegt, raakte Max Boodie (ex-Berenschot en ex-DPA Supply Chain) in gesprek met De Wit en richtten zij samen met Jacques Sjouwerman als IT-specialist anderhalf jaar geleden Banenruil op. Inmiddels staan de site en alle processen daarachter en is het bedrijf volledig functioneel. Toch hoeft Banenruil nog niet direct winstgevend te zijn. Boodie: “Ik ben geen filantroop en het moet uiteindelijk wel werken, maar dat hoeft niet morgen al te zijn. Maar we zijn nu bezig met het zoeken naar en vinden van de eerste referenties.”

Op verschillende manieren zetten De Wit, Boodie en Sjouwerman Banenruil in de markt. Voor enkele homogene functies willen zij hun database met eventuele ‘banenruilers’ versneld vullen. Dit door samenwerking met brancheorganisaties in onder andere inkoop, sales en ICT. Maar ook breder willen zij het initiatief in heel Nederland via social media onder de aandacht brengen. Tegelijkertijd zijn er contacten met city marketeers en wethouders duurzaamheid in grote gemeenten die belang hebben bij het verminderen van de dagelijks verkeersstromen in en uit hun steden. “Mogelijkheden komen op ons af, ook omdat we er open voor staan en flexibel genoeg zijn. Zo overwegen we Banenruil ook uit te rollen voor freelancers en zijn we nu bezig het ‘white label’ op te zetten voor grote organisaties met medewerkers door heel Nederland.”

Besparingspotentieel 8.000 tot 12.000 euro
Voor veel organisaties valt flink te besparen. Boodie rekent zelfs voor dat per werknemer de gemiddelde reiskosten per medewerker per jaar rond de 8.000 tot 12.000 euro per jaar zijn. Hij verwacht dan ook veel steun van werkgevers om het initiatief te faciliteren (het levert hen immers geld op), maar medewerkers moeten volgens hem zelf het initiatief nemen. “Wij begrijpen dat mensen tegenwoordig niet snel verhuizen voor hun werk, bijvoorbeeld vanwege de huizenmarkt of baan van de partner. Verhuizen is gewoon ingewikkeld. Het makkelijkste zou zijn om van baan te ruilen. En er valt een hoop geld mee te besparen in vervoerstermen, voor zowel de werknemer als de werkgever.”

De site en het matching-proces zijn zo ingericht dat de werknemer die van baan wil ruilen dit anoniem kan doen en pas hoeft te betalen als er daadwerkelijk een match tot stand is gebracht. “En als dat gebeurt, willen we minimaal de helft goedkoper zijn dan de reguliere wervingskosten en we vinden ook dat vooral de werkgevers daarvoor iets over moeten hebben.” De werking van de site is volgens Boodie heel simpel: “Je vult een beperkte set van informatie in. Je postcode en functie zijn al genoeg. Vervolgens vallen we je niet lastig met verdere vragen voordat er een match gevonden is.” Wanneer er eenmaal een match gevonden is, wordt meer gedetailleerde informatie ingevuld en kan de werknemer ervoor kiezen zelf in gesprek te gaan met zijn werkgever, of dat door Banenruil (op basis van anonimiteit) te laten doen. “Wanneer een werkgever aangeeft er voor open te staan, wordt het maatwerk en gaan we kijken hoe we de arbeidsvoorwaarden van de twee werknemers tegen elkaar uit kunnen ruilen. Wanneer een ruil daadwerkelijk tot stand komt, beginnen we met een proefperiode. Dit laatste wordt dus onze HR experts gedaan. De proefperiode evalueren we en dan regelen we ook alle arbeids-administratieve zaken.”

Reacties
Gaat het initiatief aanslaan? Verschillende mensen denken van wel. “Ik woon en werk momenteel in Rotterdam, maar ik ga binnenkort trouwen en daarna samenwonen met mijn man in Nieuwegein”, zegt een anoniem gebleven ambtenaar. “Om elke dag die afstand met de auto of het openbaar vervoer te overbruggen, daar word je niet blij van. Ik ben al een jaar op actief op zoek naar een baan in de buurt, maar het is sowieso een moeilijke tijd en je moet dan creatief zijn. Dit initiatief heeft meerwaarde, iedereen is erbij gebaat. Zowel de werknemer als de werkgever. Vrije tijd voor het gezin is bovendien heel kostbaar.” Patrick Molendijk, Manager CSA en Procurement Professional, ziet tevens het nut van het initiatief. “Al denk ik wel dat inkoopprofessionals eerder vanwege hun ambities geneigd zijn om van baan te verwisselen. Het is voor mij een bewuste keuze geweest de maritieme sector te verruilen voor de gezondheidszorg, want daar gebeuren sinds de wijziging van het zorgstelsel spannende dingen. Reistijd was niet de bovenliggende reden, ook al hoef ik nu maar tien minuten te fietsen voor mijn nieuwe baan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.