Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
07
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Wet verplichte aanbesteding ov geschrapt door Kamer

De vier grote steden Amsterdam. Rotterdam. Den Haag en Utrecht mogen zelf beslissen of zij hun openbaar vervoer aanbesteden. Een motie van de PvdA voor keuzevrijheid kon donderdagavond rekenen op een Kamermeerderheid. meldt persbureau Novum.


De verwerping van marktwerking in het stadsvervoer is een tegenvaller voor het kabinet. Staatssecretaris Huizinga weigerde een maand lang om de Nederlandse wet te schrappen die aanbesteding verplicht. De druk op haar was toegenomen doordat het Europese Parlement in mei een verordening aannam die keuzevrijheid in het openbaar vervoer openlaat voor lokale regelingen. Huizinga zal nu een nieuwe wet moeten ontwerpen.

De meerderheid in de Kamer werd mogelijk door de ‘draai’ van de PvdA. dat samen met de SP. PVV. GroenLinks. D66 en PvdD tegenstemde. De partij toonde zich vorig jaar nog voorstander van de verplichte aanbesteding. maar de uitspraak van het Europese Parlement deed de fractie van gedachten veranderen. Verplichte aanbesteding zou volgens de PvdA het mobiliteitsprobleem verergeren door de versplintering van het aantal aanbieders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.