Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
04
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Economie
Soort:

Wijnproductie op laagste punt in 60 jaar

Wijnproductie op laagste punt in 60 jaar

De productie van wijn is in zestig jaar nog nooit zo laag geweest als vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de International Organisation of Vine and Wine. Door de lage wijnproductie, zijn sommige prijzen van wijn gestegen. Dat meldt het AD.

Uit de cijfers blijkt dat er vorig jaar wereldwijd in totaal 250 miljoen hectoliter wijn werd geproduceerd. Dit is 8,6 procent lager dan een jaar eerder. De wijnproductie heeft daarmee het laagste niveau sinds 1957 gehaald. Toen werd er een hoeveelheid van 173,8 miljoen hectoliter geproduceerd.

Slecht weer in Europa
De lage productie komt doordat veel wijnhuizen in Europa last hadden van het slechte weer. De vorst in de lente, droogte en storm, zorgde ervoor dat de productie in Europa daalde met maar liefst 14,6 procent, naar 141 miljoen hectoliter. Spanje liep daarbij het meeste verlies op, namelijk een daling van 20 procent tot 32,1 miljoen hectoliter. In Brazilië was juist een forse stijging van de wijnproductie te zien.

Producentenprijs
Een lager aanbod van druiven zorgt voor een effect op de producentenprijs. Het hangt er wel vanaf of een wijnboer zelf druiven teelt of dat hij de druiven ergens anders moet inkopen. Daarom kan er geen duidelijk percentage worden gegeven over de totale stijging van de prijs.

 

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.