Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
10
09
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

Wiki: inkoopkennis door inkopers

Pronken met je kennis was nog nooit zo makkelijk. Inkopers-Cafe.nl geeft inkopers de kans om te laten zien wat men van het vakgebied weet. Iedere bezoeker van deze website kan onder eigen naam bijdragen. Bij voldoende input ontstaat een grote open inkoopencyclopedie, waarvan de hele inkoopcommunity kan profiteren.

Een wiki is een verzameling artikelen rond een bepaald onderwerp. Een bekend voorbeeld van een wiki is Wikipedia, een vrije encyclopedie die door iedereen bewerkt kan worden. ‘Inkoop’ is onderbelicht in Wikipedia, er komen slechts enkele inkooponderwerpen aan bod. Daarom heeft Inkopers-Cafe haar eigen wiki ontwikkeld. Het opzoeken van antwoorden op inkoopvragen wordt nu erg gemakkelijk.

Onderwerpen kunnen ‘geclaimd’ worden. Indien een auteur de wiki uitbreidt met een artikel, dan is dat onderwerp van hem. Onder het artikel verschijnt dan zijn/haar naam en pasfoto. Ook is er ruimte om iets toe te voegen aan dit onderschrift. Wel zijn er enkele voor de hand liggende spelregels.

Geen zin om een artikel te schrijven, maar wel een mening over het onderwerp? Dan is er bij ieder artikel ruimte voor uw reactie of opmerking. Op ieder artikel kan vrijblijvend gereageerd worden. De auteur van een artikel leest en verwerkt jouw opmerking. Als het terzake doet, natuurlijk.

Een artikel schrijven? Ga dan naar www.inkopers-cafe.nl/wiki en claim je onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.