Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
02
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Journalist InkopersCafe.nl

Boeteclausule

De boeteclausule is een onderdeel van het contract met een leverancier. Hierin wordt een boete opgenomen, mocht een leverancier niet aan de leveringscondities voldoen. Deze boete kan bijvoorbeeld een mindering van de prijs voor de inkoper inhouden.

Voorbeeld
Een leverancier van kantoorbenodigdheden en een zorginstelling gaan een onderhoudscontract aan voor kopieerapparaten. De partijen spreken af dat de leverancier storingen binnen acht uur oplost op straffe van een boete van 250 euro per keer dat dit niet lukt.

Doel

Met het opnemen van een boeteclausule probeert de inkoper voor een extra prikkel bij de leverancier te zorgen, zodat hij zijn verplichtingen nakomt. Daarnaast houdt een boetebeding een gefixeerde schadevergoeding in. Wanneer een verplichting niet wordt nagekomen, dekt het opgenomen boetebeding de geleden schade.

Bronnen

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Journalist InkopersCafe.nl

Reacties:

  • BestAlexandra | 04-08-2019 om 23:06

    I see you don’t monetize inkopers-cafe.nl, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.