Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
06
Fred Wittmaekers
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Fred Wittmaekers
Directeur InkoopAcademie; inkopen met business focus

Bundeling

Hieronder wordt verstaan het samenbrengen van behoeften bij 1 leverancier. Dit vanuit het uitgangspunt dat meer omzet bij die leverancier resulteert in meer korting. Dit is in principe alleen echt waar, als volumevergroting ook voor de leverancier uitgavevoordelen met zich meebrengt. Anders is het gewoon marge inleveren bij een groter volume. 

Bundeling wordt ook vaak gebruikt om het gevoel van macht te vergroten. Immers, met een groter volume de markt betreden, maakt u een aantrekkelijkere klant voor de leveranciers. En zij zullen dan ook eerder water bij de wijn willen doen. In sommige situaties gaat dit echter zo ver, dat de leveranciers in die markt, gezien de omvang van het volume, zich simpelweg niet kunnen veroorloven om de opdracht niet te krijgen. Zij zullen dan eerder onder kostprijs inschrijven. Dit heeft zeker nadelige gevolgen voor de uiteindelijk geleverde prestatie, aangezien de leverancier geen andere mogelijkheid heeft dan te trachten zijn verliezen te beperken door zijn kosten terug te dringen. Vaak gaat dit dan ten koste van de geleverde prestatie.

Fred Wittmaekers
Door Fred Wittmaekers
Directeur InkoopAcademie; inkopen met business focus

Reacties:

  • Anoniem | 08-02-2014 om 14:14

    Bundeling kan ook erg handig zijn om de interne kosten (bestellen, factuurafhandeling, bewaken) van de inkopende organisatie te drukken. Dat is zeker het geval wanneer bijvoorbeeld wordt geinvesteerd in een bestelportal oid. gr Sander Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.