Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
05
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Journalist InkopersCafe.nl

Corporate Venturing

Corporate venturing is een strategie waarbij de organisatie op zoek gaat naar ondernemingen die innovatieve activiteiten hebben die voor hem van waarde zijn. De organisatie neemt een aandelenbelang in deze ondernemingen en past de innovatieve activiteiten vervolgens toe in zijn eigen activiteiten.

Voorbeelden van internationale bedrijven die corporate venturing toepassen, zijn bijvoorbeeld Walmart met Walmartlabs, Walgreens met Well Ventures en John Lewis met JLAB. Deze onderdelen van grote bedrijven investeren in bedrijven met kansrijke technologie, producten en/of diensten. Deze worden vervolgens geïncorporeerd in de organisatie.

Het succesvol toepassen van corporate venturing eist wel dat de inkoper of retailer bereid is om de nodige financiële middelen vrij te maken die niet direct rendement zullen opleveren. Corporate venturing moet op een andere wijze worden aangestuurd dan de rest van de onderneming. Denk aan andere doelstellingen, KPI’s, et cetera. Het vereist ook andere kennis op het gebied van technologie en ondernemerschap en andere managementvaardigheden.


Bronnen:

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Journalist InkopersCafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.