Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
02
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Journalist InkopersCafe.nl

Gecoördineerde inkoop

De gecoördineerde inkooporganisatie combineert de voordelen van centrale- en decentrale inkoop. Een gecoördineerde inkooporganisatie houdt in, dat de directie het creëren van draagvlak combineert met een bundeling van behoeften binnen de totale organisatie. De organisatie bereikt dit door medewerkers uit verschillende afdelingen zo actief en gecoördineerd mogelijk te betrekken bij de inkoopactiviteiten.

De tactische inkoop laat men niet door één vaste afdeling uitvoeren, maar door diverse tijdelijke inkoopteams. De afdeling inkoopcoördinatie zorgt voor een goede samenstelling van deze inkoopteams met een juiste balans en deskundigheid. Voor elk inkoopsegment dat men tactisch inkoopt, stelt de organisatie een tijdelijk multidisciplinair inkoopteam samen. Dit bestaat uit medewerkers van betrokken afdelingen plus ondersteuning van de afdelingen juridische zaken en automatisering. De organisatie bundelt inkoopvolume, kennis en ervaring. Daarnaast wordt er op deze manier draagvlak gecreëerd.

Bronnen:

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Journalist InkopersCafe.nl

Reacties:

  • lschouwerwou | 08-11-2018 om 13:11

    Dag Nancy,

    Ik ben van plan om inzicht te krijgen in de manier van het doorvoeren van gecoördineerd inkopen binnen mijn organisatie. Ik zoek enige ervaringsmateriaal om de juiste keuzes te kunnen maken. Bijv. wanneer wordt Hoofd Inkoop betrokken en wanneer niet.

    Kan jij mij hier meer over vertellen?

    Bij voorbaat dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.