Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
12
09
Geert Geertsema
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Geert Geertsema
Dossier: Inkoopboeken
Soort:

Win vertrouwen

‘Vertrouwen winnen’. Een Nederlandse uitdrukking die in twee woorden de kern van The Speed of Trust raakt. Buiten bekers met grote oren en geldprijzen valt er in ons land taaltechnisch weinig te ‘winnen’. Vertrouwen is iets wat je krijgt of misschien verdient, maar winnen kan dus ook. Verliezen trouwens ook. Het zijn precies deze woorden die laten zien dat je er zelf invloed op hebt.

Sneller
The Speed of Trust is geschreven door Stephen Covey jr.; inderdaad ‘de zoon van’. Covey betoogt in zijn boek overtuigend dat de dingen sneller gaan tussen twee mensen die elkaar vertrouwen. Interessant voor de business, want sneller betekent efficiënter en tegen minder kosten. Als mensen jou vertrouwen, zal je dus betere resultaten boeken. En het mooie is: dat vertrouwen kun je beïnvloeden. Je kunt je eigen geloofwaardigheid vergroten.

Eigen geloofwaardigheid vergroten
Hoe win je vertrouwen van anderen? Covey onderscheidt daarvoor vier kernen:

 1. Integriteit
  Je bent integer als je gedrag overeenstemt met je principes en overtuigingen. Het gaat dus verder dan je aan de regels houden.
 2. Intentie
  Je intentie is je plan, je motief, je agenda. De kunst is om daar zo transparant mogelijk in te zijn én verder te kijken dan alleen je eigen belang.
 3. Capaciteiten
  Capabele mensen zijn geloofwaardig. Zorg ervoor dat je je talenten kent en inzet. En blijf jezelf ontwikkelen; zowel qua competenties als vakinhoudelijk.
 4. Resultaten
  Maak je resultaten zichtbaar. Dat maakt je geloofwaardig. Zet telkens de puntjes op de i.

In vier volgende columns zal ik deze vier kernen verder uitwerken. Met concrete tips en trucs laat ik u zien hoe u uw geloofwaardigheid kunt vergroten. En dus lekker snel en efficiënt betere inkoopprestaties kunt leveren.

Geert Geertsema
Door Geert Geertsema
Geert Geertsema is directeur van Conducto, specialist in het selecteren van de juiste professional voor uw inkoopvraagstuk. Door ons gescreend op relevante kennis, ervaring en vooral ook op de juiste persoonlijkheid en competenties. Conducto staat voor heldere communicatie, korte lijnen en een pragmatische aanpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.