Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
11
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort: ,

Winactie: welke tool maakt jouw inkoopleven makkelijker?

We mogen bijna het nieuwe jaar inluiden en dan staan we altijd even stil bij de nieuwsgaring van het afgelopen jaar. Software / big data was een van de grootste thema’s van 2017. E-procurement wordt steeds meer gemeengoed binnen inkoopafdelingen, maar er wordt nog niet altijd optimaal gebruik gemaakt van de grote hoeveelheden data. Dat terwijl het veel goeds kan brengen, denk aan het monitoren van prijsontwikkelingen, voorraaddata, leveranciersdata en prestaties.

We spraken in dit kader onder andere met Robert Driessen, CPO van Bruna en oprichter van WhatsThePrice (WTP). Hij ontwikkelde een should cost tool, waarmee inkopers snel en eenvoudig een beeld krijgen van de kostprijs van een product. Hiervoor combineert hij verschillende online databronnen.

We zijn erg benieuwd welke digitale tool jij inzet om jouw inkooptaken te vereenvoudigen.

Deel jouw favoriete inkooptool onder dit bericht.
Vergeet niet je naam en e-mailadres in te vullen als je het kerstpakket wilt winnen.
Je e-mailadres wordt niet zichtbaar voor andere lezers.

Onder de meest inhoudelijke reacties wordt een kerstpakket verloot met onder andere het boek 'Geef nooit korting' en de cd 'Met tevreden klanten schiet je weinig op' van Jos Burgers, een inkooptoper, golfballen en wat lekkers. 

Reageren kan tot 18 december.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Ed de Rochemont | 27-11-2017 om 11:58

    Het http://www.firaplatform.nl helpt met haar online register en bijbehorende methodologie en tooling bij het toepassen van MVI in alle fasen van de inkoopcyclus. Met FIRA tooling wordt de inkoper maximaal gefaciliteerd om de complexiteit rondom MVO en MVI toch maximaal toe te passen in het dagelijkse inkoopwerk, zonder hier zelf op te hoeven studeren!

  • Jelmer Schram | 13-12-2017 om 09:54

    Wat ons het leven aangenamer maakt is vooral de spendmanagement tool van VendorLink https://www.vendorlink.nl/ . De analyse van de spend geeft inzicht in de totale omzet per categorie, per bedrijf en het aantal leveranciers en facturen in die categorie. Tevens geeft het een beeld van de top 20 leveranciers (80% van de omzet), waar de aandacht naar uit zou moeten te gaan. Hierdoor is het voor de inkopers mogelijk om gezamenlijk met de business (inkoop)beleid te maken per inkoopcategorie, en om de kosten beter inzichtelijk en beheersbaar te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.